• darkblurbg
    ClimateContact-Consultancy

Ook in 2019 organiseerde Climatecontact-Consultancy, in samenwerking met Future Climate for Africa (FCFA), een tweede ronde van de e-learning voor het reviewen van concept rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Het doel van deze e-learning is de betrokkenheid van expert-reviewers uit alle ontwikkelingslanden (niet alleen Afrika, maar ook Midden en Zuis Amerika, en Zuidoost Azie) bij IPCC-rapporten te vergroten. De review is gericht op de eerste versie van het rapport van werkgroep II  (Climate change: impacts adaptation and vulnerability). Nieuw zijn dit jaar spaanse en franse versies van de PowerPoint-presentaties en ondertiteling van de webinars in spaans en frans.

Meer informatie:  Mini e-course: How to review IPCC Assessment Reports – webinars and guidance for climate experts

 

September 2018:

Meer deelname van Afrikaanse experts aan de review van IPCC assessment rapporten

ClimateContact Consultancy heeft een e-learning geïnitieerd, ontwikkeld en geïmplementeerd voor het reviewen van de concept IPCC-rapporten. Dit project werd gefinancierd door het Future Climate for Africa-programma (FCFA) en het Climate Knowledge and Development Network (CDKN), in opdracht en gehost door SouthSouthNorth (SSN) uit Kaapstad, Zuid-Afrika.

De e-learning is ontwikkeld om het bewustzijn te vergroten en geïnteresseerde Afrikaanse klimaatdeskundigen te ondersteunen bij het reviewen van de IPCC assessment rapporten. De e-learning , die plaatsvond in juni en juli 2018, heeft een impuls gegeven aan de historisch lage deelname van Afrikaanse experts (0,5-2%).

De e-learning bestond uit drie webinars, waarin het IPCC werd geïntroduceerd en de beste werkwijzen werden besproken voor het reviewen. Enquêtes toonden aan dat deze webinars door de deelnemers goed werden gewaardeerd. De training omvatte ook individuele gesprekken ter ondersteuning van de reviewers van twee concept-IPCC-rapporten (één over klimaatverandering en land en één over opwarming van de aarde van 1,5 graden).

Wij zijn er met de e-learning in geslaagd het aantal reviewers op het Afrikaanse continent aanzienlijk te verhogen in vergelijking met eerdere IPCC-assessments – in iedergeval bij de review van de First Order Draft of the Special Report on Climate Change and Land. De inhoud en opbouw van de e-learning is te vinden op de FCFA-website.