• darkblurbg
    ClimateContact-Consultancy

Meer deelname van Afrikaanse experts aan de review van IPCC assessment rapporten

 

ClimateContact Consultancy heeft een e-learning geïnitieerd, ontwikkeld en geïmplementeerd voor het reviewen van de concept IPCC-rapporten. Dit project werd gefinancierd door het Future Climate for Africa-programma (FCFA) en het Climate Knowledge and Development Network (CDKN), in opdracht en gehost door SouthSouthNorth (SSN) uit Kaapstad, Zuid-Afrika.

De e-learning is ontwikkeld om het bewustzijn te vergroten en geïnteresseerde Afrikaanse klimaatdeskundigen te ondersteunen bij het reviewen van de IPCC assessment rapporten. De e-learning , die plaatsvond in juni en juli 2018, heeft een impuls gegeven aan de historisch lage deelname van Afrikaanse experts (0,5-2%).

De e-learning bestond uit drie webinars, waarin het IPCC werd geïntroduceerd en de beste werkwijzen werden besproken voor het reviewen. Enquêtes toonden aan dat deze webinars door de deelnemers goed werden gewaardeerd. De training omvatte ook individuele gesprekken ter ondersteuning van de reviewers van twee concept-IPCC-rapporten (één over klimaatverandering en land en één over opwarming van de aarde van 1,5 graden).

Wij zijn er met de e-learning in geslaagd het aantal reviewers op het Afrikaanse continent aanzienlijk te verhogen in vergelijking met eerdere IPCC-assessments – in iedergeval bij de review van de First Order Draft of the Special Report on Climate Change and Land. De inhoud en opbouw van de e-learning is te vinden op de FCFA-website.

 

Utrecht, 26 september 2018